Hypotheek oversluiten of verlengen

Heeft u momenteel een hypotheek? In veel gevallen is het aan het einde van uw rentevaste periode mogelijk om een hypotheek te verlengen bij uw huidige bank of te verplaatsen naar een andere bank. Het voordeel aan het oversluiten of verlengen van een hypotheek is de mogelijkheid tot het verlagen van uw vaste maandlasten. Een rente kan bijvoorbeeld gedaald zijn in de afgelopen jaren, een andere bank kan een voordeligere hypotheek aanbieden, enzovoorts. Zo betaalt u maandelijks minder, dan wat u nu voor de aflossing van uw hypotheek betaalt. Op onze website kunt u bekijken of een hypotheek oversluiten of verlengen interessant voor u kan zijn.

De werking van een hypotheek oversluiten

Wellicht heeft u er nooit eerder van gehoord, een hypotheek oversluiten. Toch is het in sommige gevallen heel aantrekkelijk om voor deze optie te kiezen, als de rentevaste periode van uw hypotheek binnenkort afloopt. Bij het oversluiten van een hypotheek stapt u over naar een andere geldverstrekker of naar een andere product van dezelfde geldverstrekker. Dit kunt u doen omdat bijvoorbeeld een geldverstrekker een lagere hypotheekrente aanbiedt, omdat de hypotheekvorm van een andere geldverstrekker beter bij uw huidige situatie aansluit en etc..

Wees u er wel van bewust, dat er kosten komen kijken bij het oversluiten van een hypotheek. U lost uw huidige hypotheek namelijk af met geleend geld bij een andere bank! Hierbij komen advieskosten, eventuele boete, taxatie- en notariskosten kijken. In sommige gevallen, als het renteverschil en de bijbehorende besparing bijvoorbeeld te beperkt is, kunt u beter kiezen voor het verlengen van uw huidige hypotheek.

Einde rentevaste periode, wat nu?

Bent u aan het einde van de rentevaste periode van uw hypotheek gekomen? Een hypotheek oversluiten of verlengen behoort dan tot de mogelijkheden. Om te kijken wat voor u interessant is kunt u de hulp van een hypotheekadviseur inschakelen, of een vergelijking van verschillende hypotheken op onze website maken. Door hypotheken van verschillende banken met elkaar te vergelijken ziet u vaak in een oogopslag of het voor u mogelijk is om uw maandlasten te verlagen.

Wilt u een overzicht van het aanbod van andere geldverstrekkers ten opzichte van uw huidige hypotheek? Dit kan via onze website of vul het contact formulier in voor kwaliteit advies op uw persoonlijke situatie. De kosten van het eerste gesprek nemen wij graag voor onze rekening:

Direct afspraak maken