Hypotheek verlengen

Wanneer de juridische looptijd of rentevaste periode van uw hypotheek ten einde loopt krijgt u doorgaans 3 maanden van tevoren een voorstel van uw geldverstrekker voor een nieuwe rentevaste periode en rente.

Afhankelijk van het renteniveau van dat moment zullen de maandlasten na verlenging hoger of lager uitvallen. Uiteraard is dit afhankelijk van het actuele renteniveau vergeleken met het renteniveau van de voorgaande rentevaste periode. De duur van de nieuwe rentevaste periode bepaalt u zelf in overleg met uw financieel adviseur. Persoonlijke waarden en verwachtingen van de toekomstontwikkelingen in de geldmarkt spelen bij de keuze voor lengte van de rentevaste periode doorgaans een belangrijke rol

Huidige renteaanbod bekijken

Het aflopen van de rentevaste periode biedt ook de mogelijkheid om naar het aanbod van andere geldverstrekkers te kijken. In veel gevallen hoeft u na afloop van de rentevaste periode geen boete (vergoeding) te betalen aan de huidige geldverstrekker bij het oversluiten van de hypotheek naar een nieuwe geldverstrekker. Het verlengen of overstappen van uw hypotheek kan daarom vrij ingewikkeld zijn. Darom raden wij u aan om allereerst te praten met een financieel adviseur. De kosten van het eerste gesprek neemt de adviseur voor zijn rekening:

Direct afspraak maken