BLG Wonen hypotheek

BLG Wonen werd in 1954 in Nederland opgericht en is inmiddels een onderdeel van SNS Reaal. Voorheen heette BLG Wonen nog BLG Hypotheken, maar dit is veranderd toen de diensten van BLG Hypotheken werden uitgebreid. Opvallend is dat BLG Wonen geen eigen adviseurs in dienst heeft, maar gebruik maakt van externe, onafhankelijke hypotheekadviseurs. U kunt zelf ook de hulp van een externe adviseur inschakelen, die direct een vergelijking tussen verschillende hypotheekverstrekkers voor u kan maken. Naast hypotheken, biedt BLG Wonen ook de mogelijkheid aan om te sparen, te lenen, te beleggen en te verzekeren.

Verschillende hypotheekvormen BLG Wonen

Binnen BLG Wonen worden vijf verschillende hypotheekvormen aangeboden aan particulieren, namelijk: een aflossingsvrije hypotheek, een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek, een bankspaarhypotheek en een recreatiehypotheek. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type hypotheek het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Leest u vooraf altijd goed de voorwaarden van een hypotheek door, om onaangename financiële verassingen te voorkomen. Een lineaire hypotheek verschilt bijvoorbeeld sterk qua aflossing van een annuïteitenhypotheek.

Hypotheken online vergelijken

Om uw maandlasten zo laag mogelijk te houden, kan het vergelijken van hypotheken sterk aan te raden zijn. Bij het vergelijken van hypotheken ziet u welke hypotheekverstrekker de gunstigste rente aanbiedt, welke hypotheekverstrekker de beste voorwaarden voor uw situatie biedt, enzovoorts. Op onze website vindt u een handige tool om hypotheken met elkaar te vergelijken. Daarbij kunt u op onze website uw maximale hypotheek berekenen, zodat u een beeld krijgt van de prijsklasse waarin u een woning kunt zoeken.