Huren of kopen?

Heeft u het gevoel dat u te veel huur betaalt? Bekijk en vergelijk wat u met uw huurlasten kunt kopen. Bereken hoeveel hypotheek u kunt krijgen op basis van uw huurlasten:

Goedkoop huren bestaat niet

Goedkoop huren is een relatief begrip. U betaalt elke maand een bedrag aan de verhuurder maar u investeert niet in de opbouw van uw eigen vermogen. Dit is een van de redenen waarom het kopen van een woning aantrekkelijk kan zijn. Bij een koopwoning leent u en betaalt u maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. Maar doordat u aflost op de hypotheek, bouwt u wèl vermogen op.

Direct afspraak maken

Waardestijging of -daling

Een belangrijk verschil tussen huren en kopen, is dat bij kopen de waardeontwikkeling u toekomt. Bij een waardedaling van uw woning kan dit mogelijk betekenen dat uw hypotheek groter is dan de waarde van uw woning. Dat speelt eerder wanneer u slechts weinig heeft afgelost op uw hypotheek. Bij een waardestijging profiteert u zelf en niet, zoals in een huursituatie, de verhuurder.

Een voordeel van een eigen woning is dat u zelf kunt bepalen of u verbeteringen aan uw woning wilt uitvoeren. Bij huren moet u eerst toestemming vragen aan de verhuurder. Bovendien, als dit leidt tot een hogere waarde van de woning, dan heeft u daar als huurder niets aan. Bent u woningeigenaar, dan komt de waardestijging u wel toe.

Huis kopen ter ondersteuning van pensioen

Wist u dat het kopen van een woning aantrekkelijk kan zijn ter ondersteuning van uw pensioen? Reken bijvoorbeeld voorafgaand aan de koop van een woning uit wat uw maandlasten zijn, als u de hypotheek voor uw pensioengerechtigde leeftijd af zou willen lossen. Wanneer u vervolgens met pensioen gaat, zullen de woonlasten van een koopwoning aanzienlijk lager zijn dan bij een huurwoning. Zo houdt u meer geld over voor uw oude dag!

Vergelijking tussen huis huren of kopen

Op deze pagina bieden we u de mogelijkheid om te bekijken of het huren of kopen van een woning aantrekkelijker voor u is. Tevens biedt onze website verschillende overzichten aan om de hypotheken van verschillende banken met elkaar te kunnen vergelijken. Zo betaalt u niet teveel voor de hypotheek van uw nieuwe woning!