Startershypotheek

Bent u van plan om binnenkort een eerste woning te kopen? Een startershypotheek biedt de oplossing om de nieuwe woning te kunnen bekostigen. Voor een starter kan het aanvragen of berekenen van een hypotheek behoorlijk ingewikkeld zijn, door de verschillende aspecten die hierbij komen kijken. Daarbij zijn veel starters nog niet verzekerd van een vaste aanstelling bij hun werkgever, wat van invloed is op de maximale hypotheek die u aan kunt vragen. Onze website biedt de mogelijkheid om verschillende startershypotheken met elkaar te vergelijken, of de maximale hypotheekwaarde voor uw situatie te berekenen. Zo weet u straks precies, in welke prijsklasse u een woning kunt zoeken. Voor het bepalen van uw hypotheekwaarde kunt u tevens de hulp inschakelen van een erkende hypotheekadviseur bij u in de buurt.

Oriënterende fase bij een startershypotheek

In de oriënterende fase voor een nieuwe woning dient u een aantal aspecten tegen elkaar af te wegen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen het huren of kopen van een nieuwe woning. Wat is in dit geval voor u het meest interessant? Wanneer u momenteel nog geen vaste baan heeft, kan uw maximale hypotheekwaarde lager liggen dan over een paar jaar. Wellicht is het daarom interessant om eerst een woning te huren en pas over een of twee jaar een startershypotheek aan te vragen.

Kiest u voor de koop van een woning? Bedenk voor uzelf of u een nieuwe woning wilt kopen of dat u een bestaande woning wilt overnemen. Het voordeel aan de bouw van een nieuwe woning, is de flexibiliteit die u heeft bij het ontwerpen van de woning. Lees u tot slot in over de verschillende regelingen, die voor starters gelden. Denk aan de Nationale Hypotheek Garantie, een starterslening, enzovoort.

Maximale hypotheek berekenen

Stimuleringsregeling van SVn

SVn staat voor Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, welke een interessante stimuleringsregeling aanbiedt. De starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier het eventuele te kort tussen woningwaarde en maximale hypotheeklening aan te vullen. De starterslening van SVn wordt aangeboden door bepaalde gemeenten en woningcorporaties en daar kunnen speciale voorwaarden aan verbonden zijn. Bekijk daarom eerst bij de SVn of uw gemeente dit ondersteunt en welke voorwaarden er gelden.

Maximale hypotheekwaarde berekenen voor starters

Heeft u de oriënterende fase doorlopen en wilt u berekenen wat uw maximale hypotheek is voor de koop van een eerste woning? Op onze website vindt u een handige tool, waarmee het mogelijk is om de startershypotheken van verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Daarbij biedt de tool de mogelijkheid om de maximale hypotheekwaarde voor uw situatie te berekenen. Dit helpt u bij het zoeken naar een geschikte woning. Om zeker te zijn van hoeveel u kunt lenen, kunt u de hulp van een hypotheekadviseur inschakelen. De kosten van het eerste gesprek neemt de adviseur voor zijn rekening:

Adviesgesprek aanvragen